Κάτω Διμηνιό

Το Κάτω Διμηνιό, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου Σικυωνίων αναπτύσσεται στην παραλιακή ζώνη του δήμου, 2 χλμ. δυτικά του Κιάτου και αποτελεί την φυσική συνέχεια της πόλης.

Το χωριό είναι γνωστό για την υπέροχη παραλία του και την καθαρή θάλασσα. Το μικρό πευκοδάσος που εκτείνεται παράλληλα με την παραλία του χωριού είναι γνωστό ως Πευκιάς και εκτιμάται πως αποτελούσε μαζί με τον Πευκιά του Ξυλοκάστρου ένα μεγάλο πευκοδάσος που κάλυπτε τις νότιες ακτές του Κορινθιακού. Σήμερα, το Κάτω Διμηνιό έχει περίπου 1.100 κατοίκους πολλοί από τους οποίους είναι  επιχειρηματίες κυρίως στο χώρο του τουρισμού. Οι υπόλοιποι ασχολούνται με τη γεωργία. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά κέντρα του δήμου Σικυωνίων και ολόκληρης της Κορινθίας.

Η παραλία «Πευκιάς» βραβεύεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με την «Γαλάζια σημαία» και προσφέρει πολλές δραστηριότητες στους επισκέπτες της: Beach Volley, Beach soccer, γήπεδα ρακέτας και υπαίθριες αθλοπαιδιές για παιδιά. Επίσης, στην παραλία «Πευκιάς» υπάρχουν εγκαταστάσεις για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑμεΑ στην θάλασσα, αλλά και σειρά καταστημάτων ενταγμένων στο φυσικό περιβάλλον που προσφέρουν διασκέδαση και αναψυχή στους παραθεριστές.