Ο Δήμος

Ανάμεσα στις κορυφές του Χελμού, της Ζήρειας, του Ολίγυρτου και τις γαλαζοπράσινες ακτές του Κορινθιακού, κατά μήκος των κοιλάδων τριών ποταμών απλώνεται ο δήμος Σικυωνίων. Τριανταπέντε χωριά και μία πόλη, ιστορικές περιοχές και ασύγκριτες φυσικές ομορφιές συνθέτουν ένα μαγευτικό σύνολο.

Έδρα του δήμου είναι το Κιάτο, μια όμορφη πόλη 10.000 περίπου κατοίκων η οποία βρίσκεται χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού και διαθέτει ένα σημαντικό λιμάνι και μια σύγχρονη μαρίνα που εξυπηρετεί σκάφη τουριστικού ενδιαφέροντος.

Τα τριανταπέντε χωριά ακόμη που συναποτελούν τον σημερινό δήμο Σικυωνίων διακρίνονται σε πεδινά, ημιορεινά και ορεινά, και διαθέτουν πλούσια ιστορία και γραφικές ομορφιές, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Βουτιά στον μύθο και την ιστορία

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες άλλες χαμένες στην αχλή του χρόνου κι άλλες νεότερες και σύγχρονες συνθέτουν την ιδιαίτερη «υφή» και τον πλούσιο καμβά της Σικυώνιας γης. Ο επισκέπτης της έχει την ευκαιρία να μυηθεί στον πλούσιο παρελθόν και να αναζητήσει, χωρίς υπερβολή, τις ρίζες και τις απαρχές του ίδιου του ελληνικού πολιτισμού.

Από τους παλαιότατους μύθους της μοιρασιάς του Κόσμου ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους, μέχρι την γέννηση του θεάτρου και την απαρχή της δημοκρατίας και από τις διαμάχες για τα πλούσια νερά και εδάφη της Στυμφαλίας μέχρι την φιλονικία Απόλλωνα και Ηρακλή για τον δελφικό τρίποδα στον Φενεό, κάθε σπιθαμή γης του δήμου Σικυωνίων έχει και μια ιστορία να διηγηθεί.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους αρχαιολογικούς χώρους της Στυμφαλίας και του Φενεού, αλλά και της Αρχαίας Σικυώνας όπου μπορεί να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και να θαυμάσει το αρχαίο θέατρο, ένα από τα μεγαλύτερα της αρχαίας Ελλάδας με μαγευτική θέα προς τον Κορινθιακό και τα βουνά της Ρούμελης.

Επίσης, στον δήμο Σικυωνίων βρίσκεται κι ένα σύνολο βυζαντινών μνημείων που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι επισκέψιμα. Πρόκειται για το ιστορικό μοναστήρι της Λέχωβας στο Κρυονέρι, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Αρχαία Σικυώνα, αλλά και την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στον Φενεό.

Μοναδικές φυσιολατρικές εμπειρίες και δραστηριότητες

Εκτός από το ταξίδι στην ιστορία και στον μύθο, ο επισκέπτης του δήμου Σικυωνίων έχει την ευκαιρία να ζήσει μοναδικές εμπειρίες κοντά στην φύση! Ο ευλογημένος τόπος προσφέρει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων ήπιων, εναλλακτικών και πιο απαιτητικών που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Ιππασία στον Φενεό, αναρρίχηση στο Κεφαλάρι, το Ψάρι και τον Ταρσό, πεζοπορία και διάσχιση φαραγγιών στην Καστανιά, στον Μεγάλο Βάλτο και το Στενό, καγιάκ στην λίμνη Δόξα και ορειβασία σε Ζήρεια, Χελμό και Ολίγυρτο. Κι ακόμη κολύμπι και άλλα θαλάσσια σπορ στις ακτές του Κορινθιακού και περιηγήσεις στους αμπελώνες του Ασπροκάμπου και του Σουλίου.

Ο δήμος Σικυωνίων είναι ένα πλούσιος καμβάς εμπειριών και δραστηριοτήτων που σας περιμένει φιλόξενος και ζεστός να ζήσετε την κάθε στιγμή σας σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, εξερευνώντας τις αισθήσεις σας και αναζητώντας τη μοναδικότητα των πολυποίκιλων συνδυασμών ιστορίας, φύσης, περιβάλλοντος, παροχών και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών!

Θέατρο Αρχαίας Σικυώνας
Θέατρο Αρχαίας Σικυώνας

Μοναδικές εμπειρίες που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε